Mijn praktijk

Wanneer psychologische zorg?

Het is menselijk dat zich in het leven probleemsituaties kunnen voordoen met uzelf of in het contact met anderen. Er kunnen problemen zijn die uw mogelijkheden overstijgen er mee om te gaan omdat u ze niet eerder bent tegengekomen, ze heftig zijn, aanhouden of regelmatig terugkeren. Dat kan psychische klachten veroorzaken die u in het functioneren belemmeren. Meestal hebben we voldoende aan ondersteuning en hulp uit onze directe omgeving. Wanneer het uzelf niet lukt deze klachten te verminderen of te verhelpen, dan kunt u bij mij terecht voor psychologische behandeling. In mijn praktijk behandel ik volwassenen met licht tot matige psychische klachten binnen de Generalistische Basis GGZ.

Wie kan er bij mij terecht?

Mijn praktijk is gericht op volwassenen die te maken hebben met klachten na het meemaken van een ingrijpende ervaring of gebeurtenis, angst- en paniekklachten, stress- en spanningsklachten en lichamelijke klachten. Vaak zie je dat er bij psychische klachten ook lichamelijke klachten zijn en dat er bij lichamelijke klachten ook psychische factoren een rol spelen zoals angst, spanning of acceptatieproblemen. 

Mogelijke klachten waarmee u bij mijn praktijk terecht kunt:

  • Angstklachten (en lichamelijke klachten), hyperventileren 
  • Klachten na het meemaken van een ingrijpende ervaring of gebeurtenis
  • Piekeren
  • Stress en spanningsklachten
  • Aanhoudende pijn, bijv. rugklachten, bekkeninstabiliteit, fibromyalgie.
  • Andere lichamelijke klachten waarbij ook psychische aspecten een rol spelen, zoals aanhoudende vermoeidheid, PNEA.
  • Rouw en verlies
  • PTSS (en lichamelijke klachten)

Mensen vragen mij vaak; wat is nu een ingrijpende ervaring? Voorbeelden van ingrijpende gebeurtenissen zijn: levensbedreigende situaties zoals een (auto) ongeluk, lichamelijk letsel, nare ziekte-ervaringen (bijv. heel benauwd zijn geweest door COVID), een IC-opname, mishandeling of bedreiging. Maar ook nare ervaringen zoals een vervelende relatie(breuk) of scheiding, vervelende ziekenhuisbezoeken, een pestverleden kunnen er toe leiden dat u in het hier en nu daar klachten van ondervindt zoals herinneringen, herbelevingen, sterk negatief zelfbeeld, schrikachtigheid, prikkelbaarheid of stresssymptomen met bijbehorende lichamelijke klachten zoals slaapproblemen, concentratieproblemen, verhoogde waakzaamheid en/of spierspanningsklachten. Ook zie je vaak als de klachten al wat langer bestaan; (hoofd) pijnklachten, vermoeidheid, duizeligheidsklachten, hyperventilatie of andere lichamelijke sensaties. Soms is er zoveel spanning dat lichaam en geest er niet meer mee om kunnen gaan er uitval kan optreden, bijv. wegrakingen of psychogene niet-epileptische aanvallen (PNEA).

Wie kan er niet bij mij terecht?

Let op: ik neem alleen lichte tot matige problematiek aan welke geschikt is voor de basis GGZ en die past bij mijn praktijk. U kunt niet in mijn praktijk terecht wanneer er sprake is van depressieve klachten, suïcidegedachten, verslavingsproblematiek, psychoses, agressieproblematiek of persoonlijkheidsproblemen.

Bij spoed of crisis dient u contact op te nemen met dienstdoende huisarts.

Over de psycholoog

In 1996 ben ik begonnen aan de opleiding HBO-Verpleegkunde. Tijdens deze opleiding werkte ik al snel binnen de Geestelijke Gezondheidszorg en reisde ik veel naar onder andere Afrika, Zuid- en Midden-Amerika. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in de psyche van de mens.

In 2001 ben ik mijn studie psychologie begonnen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens mijn studie werkte ik als verpleegkundige in de psychiatrie en bij de GGD. In 2005 studeerde ik af met als afstudeerrichting klinische psychologie en diverse vakken van neuro- en revalidatiepsychologie. In de jaren daarna ben ik in opleiding geweest tot GZ-psycholoog (BIG: 19053054825) en heb ik mij verder gespecialiseerd in EMDR, EMDR specifiek bij pijn en ALK, Mindfulness, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment therapy (ACT), positieve psychologie en introversie.

Ik heb ruime ervaring opgedaan binnen de GGZ met onder andere traumagerelateerde klachten, verschillende angstklachten. Ik heb bijna 10 jaar in revalidatiecentra gewerkt en mijn kennis vergroot in het behandelen van mensen met lichamelijke klachten zoals aanhoudende pijn, vermoeidheid. 

Vanaf januari 2019 ben ik met mijn praktijk gestart in Gendt. Binnen mijn praktijk behandel ik psychische klachten en problemen die middels kortdurende interventies behandelbaar zijn. Samen met u overleg ik welke behandeling het beste bij u aansluit.

Op mijn site kunt onder ‘behandelingen’ verder lezen over de verschillende therapievormen.

Formele gegevens

Ik ben BIG-geregistreerd (19053054825) en beschik over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut .

Ik ben lid van de Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP, 4787) en ben gevisiteerd eind 2021 op basis van de LVVP-kwaliteitscriteria. Het visitatiecertificaat is geldig voor 5 jaar. Visitatie.

Lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN).

Nederlands Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten Vereniging EMDR Nederland