Mijn praktijk

Wanneer psychologische zorg?

Het is menselijk dat zich in het leven probleemsituaties kunnen voordoen met uzelf of in het contact met anderen. Er kunnen problemen zijn die uw mogelijkheden overstijgen er mee om te gaan omdat u ze niet eerder bent tegengekomen, ze heftig zijn, aanhouden of regelmatig terugkeren. Dat kan psychische klachten veroorzaken die u in het functioneren belemmeren. Meestal hebben we voldoende aan ondersteuning en hulp uit onze directe omgeving. Wanneer het uzelf niet lukt deze klachten te verminderen of te verhelpen, dan kunt u bij mij terecht voor psychologische behandeling. In mijn praktijk behandel ik individueel volwassenen vanaf 18 jaar binnen de Generalistische Basis GGZ.

Generalistische BGGZ

Generalistische Basis GGZ is bedoeld voor mensen met lichte tot matige psychische problemen. De therapie is vaak kortdurend en klachtgericht. De inschatting en duur van het traject zal ik samen met u maken in de intakefase. Meer hierover kunt u lezen bij behandelingen. De huisarts heeft de centrale rol bij de signalering van klachten en de verwijzing. Een verwijsbrief van uw huisarts is nodig.

Voorbeelden van aanmeldklachten waarmee u bij mijn praktijk terecht kunt:

  • Angst- en paniekklachten, hyperventileren
  • Klachten na het meemaken van een zeer ingrijpende ervaring of gebeurtenis
  • Depressieve klachten, somberheid, piekeren
  • Onzekerheid, faalangst of gevoelens van minderwaardigheid
  • Problemen met assertiviteit
  • Burn-out
  • Stress en spanningsklachten
  • Chronische pijn of andere lichamelijke klachten waarbij ook psychische aspecten een rol spelen
  • Uit balans zijn in het dagelijks leven
  • Rouw en verlies

U kunt niet in mijn praktijk terecht wanneer er sprake is van ernstige depressieve klachten met suïcidale gedachten, verslavingsproblematiek, psychoses, agressieproblematiek of persoonlijkheidsproblemen.

Bij spoed of crisis dient u contact op te nemen met dienstdoende huisarts.

Wachttijd

Vanaf begin september 2021 heb ik weer plek voor nieuwe trajecten. Ik heb geen wachttijd tussen intake en behandeling. U kunt zich telefonisch aanmelden of via het contactformulier. Wanneer u dit te lang vindt kunt u contact opnemen met uw zorgverzekering en vragen om wachtlijstbemiddeling, zodat u binnen 4 weken bij een zorgaanbieder terecht kunt voor een intakegesprek.

Geactualiseerd: 22 juli 2021.

Over de psycholoog

In 1996 ben ik begonnen aan de opleiding HBO-Verpleegkunde. Tijdens deze opleiding werkte ik al snel binnen de Geestelijke Gezondheidszorg en reisde ik veel naar onder andere Afrika, Zuid- en Midden-Amerika. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in de psyche van de mens.

In 2001 ben ik mijn studie psychologie begonnen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens mijn studie werkte ik als verpleegkundige in de psychiatrie en bij de GGD. In 2005 studeerde ik af met als afstudeerrichting klinische psychologie en diverse vakken van neuro- en revalidatiepsychologie. In de jaren daarna ben ik in opleiding geweest tot GZ-psycholoog (BIG: 19053054825) en heb ik mij verder gespecialiseerd in EMDR, EMDR specifiek bij pijn en SOLK, Mindfulness, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment therapy (ACT), positieve psychologie en introversie.

Ik heb ruime ervaring opgedaan binnen de GGZ met onder andere traumagerelateerde klachten, verschillende angstklachten en stemmingsklachten. Ik heb bijna 10 jaar in  revalidatiecentra gewerkt en mijn kennis vergroot in het behandelen van mensen met lichamelijke klachten zoals chronische pijn. 

Vanaf januari 2019 ben ik met mijn praktijk gestart in Gendt. Binnen mijn praktijk behandel ik psychische klachten en problemen die middels kortdurende interventies behandelbaar zijn. Samen met u overleg ik welke behandeling het beste bij u aansluit.

Op mijn site kunt onder ‘behandelingen’ verder lezen over de verschillende therapievormen.

Formele gegevens

Ik ben BIG-geregistreerd en aangesloten bij de Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) en de Vereniging EMDR Nederland (VEN).

Ik beschik over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut .

BIG-registratie: 19053054825 | LVVP: 4787

Nederlands Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten Vereniging EMDR Nederland